ZAVŘÍT SEZNAM

Můj seznam

MOJE ZAHRADY

Nemáte v seznamu žádné zahrady. Vyberte si v našem katalogu.

Akce, které navštívit

Nemáte vybrané žádné akce. Podívejte se na náš kalendář akcí.

"Projekt je spolufinancován EU z programu Interreg Rakousko-Česká republika."

CZ / DE / EN
CZ / DE / EN
CZ / DE / EN
Jarní péče o zahradu

Novinky

Zde se nacházíte: Domů / Novinky / Jarní péče o zahradu

Jarní péče o zahradu

20. 04. 2020

Jaro je krásné období. Příroda se probouzí a pomalu začíná rozkvétat. Teď, v dubnu, kolem sebe vidíme rozkvetlé stromy, slyšíme švitořit ptáky a sem tam kolem nás proletí motýl. Rozkvétají samozřejmě i arboreta, ukázkové zahrady či zámecké parky, které jsou kvůli stávajícím opatřením uzavřené. Avšak rozkvétající rostliny a stromy můžeme vidět pouze prostřednictvím internetových stránek nebo sociálních sítí.

Aktivita na internetu ale nenahradí aktivitu na čerstvém vzduchu. Mnozí z nás alespoň pravidelně chodí na krátké zdravotní procházky do lesa, kde se dá pozorovat kvetoucí příroda a rozeznávat živočichy, kteří se kolem nás mihnou. Spousta lidí také využívá čas v karanténě na svých zahradách.

Po zimě bylo třeba zahradu uklidit. A nejen zahradu, ale i třeba místa kolem domu. Na facebookových stránkách projektu Do Zahrad jsme vám již přinesli tipy na péči o dům a zahradu. Vy, kteří zahradu nemáte, nezoufejte. V bytech se dají pěstovat i bylinky a pokojovky, na balkon můžete dát pár truhlíků a něco si zasadit.

Na facebookových stránkách projektu Do Zahrad vám i nadále přinášíme novinky a tipy ze světa zahrad a přírody. Jsme rádi za vaši přízeň!

Přejeme příjemné jarní dny a radost z vašich rozkvétajících zahrad, květináčů a truhlíků. 

Novinka předchozí Novinka následující

vyhledávání

archiv

Mapa zahrad

Jižní Morava

58 zahrad