ZAVŘÍT SEZNAM

Můj seznam

MOJE ZAHRADY

Nemáte v seznamu žádné zahrady. Vyberte si v našem katalogu.

Akce, které navštívit

Nemáte vybrané žádné akce. Podívejte se na náš kalendář akcí.

"Projekt je spolufinancován EU z programu Interreg Rakousko-Česká republika."

CZ / DE / EN
CZ / DE / EN
CZ / DE / EN
Za stromy roku do Brna

Novinky

Zde se nacházíte: Domů / Novinky / Za stromy roku do Brna

Za stromy roku do Brna

03. 08. 2021

Vydejte se na výstavu fotografií 20. ročníku ankety Strom roku, která je důležitou součástí každoročně vyhlašované celostátní ankety Strom roku. Okouzlí Vás velkoformátové snímky od profesionální fotografky a architektky Lucie Mojžíšové. Snímky zachycují dvanáct finalistů ankety. Výstava se koná od 4. do 12. srpna 2021 v Urban centru na Mečové 5 v Brně.

„Cílem ankety Strom roku je nejen upozornit na staré a významné stromy, ale také na ty, které ohrožuje lidská činnost či zdravotní stav. Tyto stromy potřebují nejen péči, ale i pozornost.“  říká Silvie Zeinerová Sanža, koordinátorka ankety Strom roku.

Do finále ankety, za kterou stojí Nadace Partnerství, postoupila dvanáctka kandidátů ze sedmi krajů. Porota letos vybírala až z rekordních sedmasedmdesáti návrhů! Za jižní Moravu soutěží hned tři finalisté: Smrk ztepilý na ulici Ramešova v Brně, Hrušeň přezdívaná Šmigule ze Sivic a Lípa pod Holým kopcem na polní cestě mezi Bohdalicemi a Manerovem.

Vyhlášení vítězného Stromu roku proběhne 22. září na brněnské Hvězdárně a stejně jako předchozí vítězové bude reprezentovat Českou republiku v mezinárodním kole ankety Evropský strom roku.

Letní online hlasování STROM ROKU bylo otevřeno 21. června a potrvá do 12. září 2021.

Hlasujte i Vy na www.stromroku.cz.

 

 

Zdroj: gotobrno.cz, stromroku.cz

Novinka předchozí

vyhledávání

archiv

Mapa zahrad

Jižní Morava

58 zahrad